Yougi Zoekt (Oost)

Over Yougi Zoekt


Zit je op de middelbare school en heb je weleens een handige uitvinding bedacht of iets gaafs met techniek gemaakt? Dan kun je meedoen met de nieuwe uitvind-wedstrijd ‘Yougi Zoekt’!

Inschrijven, meedoen en stemmen verzamelen

Iedereen die op de middelbare school zit, mag meedoen. De inschrijving is inmiddels gestart en inschrijven mag nog tot en met 12 februari 2015. Klik hier om je direct aan te melden. Je mag je individueel inschrijven óf als team (van maximaal drie personen).


Voor 11 december worden alle teams opgedeeld in zes regio’s. Het is een landelijke en dus grote uitvindwedstrijd!


Er is één stemronde. Daarin is het belangrijk zoveel mogelijk publieksstemmen te verzamelen, maar later in de wedstrijd gaan de beoordelingen van de regio-coaches tellen.


Wat kun je winnen?
Door deel te nemen, wordt je een klein beetje beroemd. Anouk de Pater neemt je mee op onderzoek, test jullie uitvindingen én je speelt je natuurlijk in de kijker van grote bedrijven in de technische sector.

Maar er is natuurlijk meer! Naast eeuwige roem, gaat het winnende team naar huis met iPad mini’s voor ieder teamlid. En gaan ze met de hele klas VIP naar een pretpark naar keuze. Én wordt het idee verder uitgewerkt en misschien wel echt gemaakt in samenwerking met een regionaal, professioneel bedrijf.

YouTech

De wedstrijd wordt georganiseerd door YouTech . Hét platform voor jongeren tussen de 10 en 15 jaar, waar je op inspirerende wijze alles leest over de nieuwste uitvindingen, te gekke beroepen, de nieuwste gadgets en nog veel meer. Mag je niet missen dus.


In 2013 organiseerden we ook een ‘Yougi Zoekt’. Met ruim 1.400 deelnemende teams was dat een groot succes. Hier kun je de drie winnaars bekijken!

Anouk de Pater test, ontploft én filmt het allemaal!

Hoe tof is het dat we hier straks allemaal te gekke ideeën hebben? Ideeën die de toekomst gaan veranderen en maken! Jouw verhalen dus…


Anouk de Pater gaat vanaf het allereerste begin meezoeken en kijken naar jullie uitvinders en daar maken we TV van! Nouja, TV, meer YouTube-TV, maar dat is ook een soort van TV toch?

Vanaf januari 2015 zetten we iedere maandag een filmpje op YouTube. Over de aanmelders, over de gekste ideeën die zijn ingestuurd, de mafste en natuurlijk de grappigste :-)

Eén belangrijke stemronde

van 12 december 2014 tot en met 12 februari 2015

Deze stemronde bepaalt of jij met jouw idee bij de TOP 10 van je regio gaat horen. En dat is belangrijk, want alleen dan maak je kans om uiteindelijk door te gaan als finalist…

Op 16 februari 2015 maakt Anouk de Pater de TOP 10 bekend. Via YouTube dus.

De TOP 10 wordt per regio uitgenodigd aanwezig te zijn bij en regionaal evenement, waar je kennis gaat maken met echte makers, maffe kunstenaars, gepassioneerde ambachtslieden. Het doel? Een prototype maken van je idee.

Houd er rekening mee in je agenda dat je in maart een dag ergens naartoe moet!

Woensdag 25 februari / Zuid / Fablab Brainport Eindhoven / video 11 maart
Vrijdag 27 februari / Zuid-Holland / Fablab Groene Hart / video 18 maart
Woensdag 4 maart / Noord-Holland / iFabrica Amsterdam / video 25 maart
Vrijdag 6 maart / Noord / FabLab Groningen / video 1 april
Woensdag 11 maart / Midden / locatie volgt / video 8 april
Vrijdag 13 maart / Oost / locatie volgt / video 15 april

In april worden alle prototypes beoordeelt door een strenge (maar rechtvaardige) regio-jury, waarna duidelijk is wie de regio-finalist is…

De finale

De grote finale vindt plaats tijdens de Shell Eco Marathon in mei 2015.